Artiststatement 

Als beeldmaker houd ik me bezig met maatschappelijke onderwerpen, zoals omgaan met ziekte en mantelzorg. Of over mensen die op een andere wijze door het leven worden uitgedaagd. Met mijn werk wil ik een podium bieden aan hen die dat niet vanzelfsprekend hebben.

Door mijn eigen ervaring als kind van ouders met gezondheidsproblemen, begrijp ik het belang van gehoord en begrepen worden. Ik ben nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen en ga graag het gesprek aan.

Met een journalistieke houding ga ik te werk en vertel ik verhalen middels portretten, tekst en audio. Het is voor mij essentieel om een verbinding aan te gaan met de mensen die ik portretteer, waarbij ik hen probeer te begrijpen en hun persoonlijke ervaringen wil delen. Mijn doel is om de complexiteit en veelzijdigheid van deze onderwerpen bloot te leggen en bewustwording te creëren.

Mijn werk is multidisciplinair. Ik wil verschillende media, zoals tentoonstellingen, (online) publicaties en maatschappelijke organisaties aanspreken zodat mijn werk meerdere mensen kan bereiken. Ik zie mijn werk als een voortdurende zoektocht en ben gedreven om mijn artistieke visie verder te verkennen. Door mijn kunst hoop ik een positieve verandering teweeg te brengen en een verschil te maken, hoe klein dat verschil ook mag zijn.


Disclaimer: al het materiaal van deze website is eigendom van Lena Folkers en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.
︎ jannalenafolkers@gmail.com


Copyright © Lena Folkers 2023